piątek, 7 czerwca 2013

Najlepsze ciasto czekoladowe

Przepis znaleziony przez koleżankę kilka lat temu gdzieś w odmętach Internetu, niestety nie pamiętam gdzie, a potem już nie mogłyśmy go znaleźć. Więc zamieszczam, żeby był pod ręką. Ciasto jest niesamowicie proste do wykonania, a przy tym naprawdę przepyszne, nawet mój brat i Paprysia dawali radę.

Ciasto czekoladowe
Składniki:
200 g mąki pszennej
300 g cukru
120 ml mleka
90 ml oleju (około 6 łyżek)
3 jajka
2 łyżeczki proszku do pieczenia
40 g kakao

Wykonanie:
Ubić jajka z cukrem na jasną masę, dodawać kolejne składniki i wszystko razem wymieszać. Piec w temperaturze 150-180 stopni C przez 30 - 50 min. (do suchego patyczka).

Smacznego:)

Na zdjęciu ciasto wykonane przez Patrysię już w piekarniku.

2 komentarze: